Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi är en sparbank!

Vi är en sparbank!

Vår stolthet Charlotte Kalla berättar om varför hon är en stolt ambassadör för Sparbanken Nord!

Vi är en sparbank!

Stäng

För att vi är en sparbank!

Vi vill under dom närmsta fem åren investera ytterligare ca 100 miljoner i regional hållbarhet och handlingskraft.
Vi är en sparbank.

Samtidigt som vi självklart gillar att göra goda affärer engagerar vi oss mer än gärna i frågor som är viktiga för Norrbottens framtid. Särskilt stolta är vi över att få vara med och investera i regionens utveckling.

Vi kallar det för
Sparbanken Nord – Framtidsbanken.
Sparbanken Nord är en stark och lönsam regional bank. Vi bedriver bankverksamhet och ägnar både själ och hjärta till frågor som är viktiga för regionens framtid. Sånt som bara vi kan – och vill – göra. Till nytta för människor, föreningar, organisationer och företag. För de unga och barnen, de mitt i livet och seniorerna. För hon och han. För knattarna, eldsjälarna, entreprenörerna och samhällsbyggarna. Tillsammans med våra kunder gör vi vår region ännu starkare. De resurser vi skapar går inte till några aktieägare, utan de stannar här och gynnar våra kunder på olika sätt. Vi investerar i näringsliv, forskning, ledarskap, ungdom, utbildning, idrott och kultur.

Vi är en sparbank.

Gillar du sparbankstanken? Vill du kanske också bidra genom att bli kund hos oss? I så fall är du varmt välkommen! Läs mer och fyll i intresseanmälan i länken nedan:

Bli kund i Sparbanken Nord

Aktuellt

Framtidsbanken

Cecilia Björklund Dahlgren får kulturpriset

För fjortonde året i rad delar Sparbanken Nord ut pris till person eller förening som gör särskilt värdefulla insatser för Norrbottens kulturliv. 2017 års pris går till Cecilia Björklund Dahlgren, professor i danspedagogik och grundare/verksamhetschef för Stiftelsen Dans i skolan.

Framtidsbanken

Sparbanken Nord - Framtidsbanken delade med sig under Sparbanksdagen

Drygt en halv miljon kronor delades ut till olika föreningar och organisationer runtom i regionen under Sparbanksdagen. Förutom utdelningarna så var det mycket som hände på våra kontor; julmarknader, uppträdanden och tomtebesök för att nämna något. Och fika förstås.
- Det är härligt att se så mycket människor i lokalen, säger Thomas Nordberg kontorschef i Piteå. Det är också väldigt roligt att se att det sker kontakt mellan de olika mottagarna, de nätverkar och spinner vidare på idéer hur de kan samverka. Det är bra för vår region.

Framtidsbanken

Sparbanken Nord och Piteå Science Park instiftar ett pris för pappersmode

Spiran - som priset heter - är ett pris för hållbarhetsarbete som ska inspirera till miljötänk och cirkulär ekonomi. I juryn sitter bland andra Bea Szenfeld som designar papperskläder åt popartister såsom Björk och Lady Gaga.

– Vi vill premiera och sprida goda exempel på hur vi kan bidra till ett mer hållbart samhälle med minskad miljö- och klimatpåverkan samt ett långsiktigt hållbart samhälle ur ett socialt- och ekonomiskt perspektiv, säger Gunnar Eikeland, VD på Sparbanken Nord.

Framtidsbanken

Företagarna och Sparbanken Nord samarbetar om integration

#Bidra30 är ett integrationsprojekt som syftar till att skapa kontakt mellan Norrbottens företag och människor som är födda utanför Sverige. Genom kartläggning av företagens behov och kompetensen hos projektets deltagare ska tiden för etablering kortas och samtidigt vill man underlätta företagens kompetensförsörjning.
"Tillsammans har vi ett enormt nätverk och stora möjligheter att göra skillnad. Vi ber er företagare därför om 30 minuter. 30 minuter där ni möter en arbetssökande som vill in i just ert verksamhetsområde. "

Framtidsbanken

Sparbanken Nord - Framtidsbanken är med och finansierar projektet Ung Drive

Veckan efter midsommar drog UngDrive i Piteå igång. Ett projekt där 28 ungdomar mellan 15-19 år får chansen att driva sitt eget företag under sommarlovet. Sju av dessa platser är dessutom avsedda för nyanlända. Sparbanken Nord - Framtidsbanken finansierar 3 platser.

Framtidsbanken

Sparbanken Nord - Framtidsbanken stödjer forskartjänst i skolan

Sparbanken Nord – Framtidsbanken ser utbildningsfrågan som en viktig och prioriterad fråga i sitt arbete med regional utveckling och bidrar därför till finansieringen av den forskartjänst som tillsatts i Piteå.
- Att sammanföra forskare och lärare ökar möjligheten till kunskapsspridning kring undervisning och lärandet vilket gagnar hela vår region, säger Kjell-Åke Nilsson, vice VD, Sparbanken Nord – Framtidsbanken.

Framtidsbanken

Sparbanken Nord - Framtidsbanken stödjer Piteåföreningar

Piteås föreningar blev 162 000 kronor rikare när Sparbanken Nord den sista dagen i maj delade ut pengar som stöd för deras projekt och verksamhet.
- Det här är en av mina allra roligaste arbetsuppgifter, säger Thomas Nordberg, kontorschef i Piteå på Sparbanken Nord och den som överlämnade stödet. Det är perfekt att Sparbanken Nord – Framtidsbanken kan överraska och stötta föreningar och organisationer.

Framtidsbanken

Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium 2017

Årets mottagare är Afnan Khabiri, tränare och ledare i Jokkmokk SK:s framgångsrika lag i futsal (inomhusfotboll). Afnan får priset med motiveringen: "En förebild med mod, omtanke, handlingskraft och en förmåga att se och lyfta sina medmänniskor i en gemenskap där alla, oberoende av bakgrund, får vara med".

Framtidsbanken

Personalmiljonen - medarbetarna ger tilbaka till regionen

Sparbanken Nord – Framtidsbanken avsätter de närmsta fem åren 100 miljoner till viktiga verksamheter i Norrbotten. Nu tar banken nästa steg genom att involvera all personal i arbetet med lokal och regional utveckling.
- Personalmiljonen innebär att alla våra medarbetare har 5000 kr var att dela ut till ett valfritt ändamål i regionen. På detta sätt hoppas vi fånga upp fler goda initiativ, både stora och små, som lätt försvinner i mängden i andra sammanhang, säger Sparbanken Nords vd Gunnar Eikeland.

Kulturpriset till Cecilia Björklund Dahlgren

8264,kulturpris 2017,cecilia,225x115

För fjortonde året i rad delar Sparbanken Nord ut pris till person eller förening som gör särskilt värdefulla insatser för Norrbottens kulturliv. 2017 års pris går till Cecilia Björklund Dahlgren, professor i danspedagogik och grundare/verksamhetschef för Stiftelsen Dans i skolan.

Läs pressmeddelandet här

Sjöräddningen i Piteå

8264,sjöräddningsfilm,bild2Vi är stolta samarbetspartners till Sjöräddningen i  Piteå! 
Se filmen om det viktiga arbete de gör. På deras hemsida kan du läsa mer om hur du blir medlem eller sjöräddare.

Personalmiljonen

8264,mix,personalmiljonen
Personalmiljonen innebär att bankens personal får möjlighet att skänka 5000 kr till valfritt ändamål inom Sparbanken Nord - Framtidsbankens ramar. Läs mer om Personalmiljonen och om de spännande utdelningar som gjorts hittills.

Läs mer här

Akkats kraftstation
FramtidsBanken Jokkmokk
Vi delar årligen ut utvecklings-
kapital från FramtidsBanken Jokkmokk till boende eller de
som har verksamhet och säte i Jokkmokks kommun. 
Läs mer


Stäng Skriv ut