Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

För att vi är en sparbank!

Vi kallar det för Sparbanken Nord – Framtidsbanken

Sparbanken Nord är en stark och lönsam regional bank. Vi bedriver bankverksamhet och ägnar både själ och hjärta till frågor som är viktiga för regionens framtid. Sånt som bara vi kan – och vill – göra. Till nytta för människor, föreningar, organisationer och företag. För de unga och barnen, de mitt i livet och seniorerna. För hon och han. För knattarna, eldsjälarna, entreprenörerna och samhällsbyggarna. Tillsammans med våra kunder gör vi vår region ännu starkare. De resurser vi skapar går inte till några aktieägare, utan de stannar här och gynnar våra kunder på olika sätt. Vi investerar i näringsliv, forskning, ledarskap, ungdom, utbildning, idrott och kultur.

Vi är en sparbank.

Läs mer om Sparbanken Nord - Framtidsbanken

Personalmiljonen – medarbetarna ger en miljon tillbaka till regionen

8264,personalmiljonen,mix,750px

Sparbanken Nord – Framtidsbanken avsätter de närmsta fem åren 100 miljoner till viktiga verksamheter i Norrbotten. Nu tar banken nästa steg genom att involvera all personal i arbetet med lokal och regional utveckling.

- Personalmiljonen innebär att alla våra medarbetare har 5000 kr var att dela ut till ett valfritt ändamål i regionen. På detta sätt hoppas vi fånga upp fler goda initiativ, både stora och små, som lätt försvinner i mängden i andra sammanhang, säger Sparbanken Nords vd Gunnar Eikeland.

Medarbetaren bestämmer själv var pengarna ska gå. Det kan vara en förening som fyller en viktig funktion för sina medlemmar, ett välgörande ändamål av något slag eller en eldsjäl med starkt hjärta för regionen som en av medarbetarna vill premiera. Utdelningarna kommer att göras löpande under hela året, runt om i Norrbotten.

Här kommer några exempel på utdelningar som gjorts hittills:

Charlotte - IFK Tärendö

8264,puff,personalmiljonen,charlotte2

Charlotte - IFK Tärendö

Vår ambassadör Charlotte Kalla valde att ge sin del av personalmiljonen till IKF Tärendö. Förstås :)

8264,puff,personalmiljonen,charlotte2

Personalmiljonen - IFK Tärendö

Stäng

Nina - Margareta Haglund Tjernkvist

Nina - Margareta Haglund Tjernkvist

Nina från Älvsbyn tyckte att Margareta Haglund Tjernkvist skulle premieras för sitt brinnande engagemang o intresse för ekologisk odling. Margareta fick oss norrbottningar att äta (och älska?) grönkål - bara en sån sak!

Personalmiljonen - Margareta Haglund Tjernkvist

Stäng

Eva - Alterdalens trädgårdssällskap

Eva - Alterdalens trädgårdssällskap

Eva på Piteåkontoret gav sin del av Personalmiljonen till Alterdalens Trädgårdssällskap, för alla vackra blomster-
arrangemang som skapar trivsel och gemenskap i bygden.

Personalmiljonen - Alterdalens Trädgårdssällskap

Stäng

Henrik - Sunderby sjukhus lekterapi

Henrik - Sunderby sjukhus lekterapi

Henrik Örtenvik visste direkt vart hans del av Personalmiljonen skulle gå. "Lekterapin på sjukhuset gör ett fantastiskt jobb och är värda all uppmärksamhet de kan få."

Personalmiljonen - Sunderby sjukhus

Stäng

Sofia - RISK KIDS

Sofia - RISK KIDS

Sofia på Kirunakontoret gav sin del av Personalmiljonen till Riksgränsens Snowboardsklubb, som har en grym snowboardsskola för barn som kallas RISK KIDS.

Personalmiljonen - RISK KIDS

Stäng

Ann-Sofie - Arjeplog ridklubb

Ann-Sofie - Arjeplog ridklubb

För Ann-Sofie på Arjeplog-kontoret ligger Arjeplogs Ridklubb varmt om hjärtat. Därför valde hon att med sin del av Personalmiljonen stötta ridklubbens engagemang som ger barn, unga och vuxna en meningsfull fritid.

Louise - Älvsby Parasport

Louise - Älvsby Parasport

Louise från Älvsbykontoret valde att ge sin del av Personalmiljonen till Älvsby Parasport, som ett tack för deras arbete med att alla som vill ska få möjligheten att prova på idrott.

Personalmiljonen - Älvsby parasport

Stäng

Elin - Långträsk skoterklubb

Elin - Långträsk skoterklubb

Elin på Piteåkontoret valde att ge sin del av Personalmiljonen till Långträsk Skoterklubb, som ett tack för deras fina skoterleder och deras årliga tipstävling för skoteråkare.

Personalmiljonen - Långträsk skoterklubb

Stäng

Vill du se mer?

Se alla utdelningar i vår Youtubekanal

Stäng Skriv ut