Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

För att vi är en sparbank!

Vi kallar det för Sparbanken Nord – Framtidsbanken

Sparbanken Nord är en stark och lönsam regional bank. Vi bedriver bankverksamhet och ägnar både själ och hjärta till frågor som är viktiga för regionens framtid. Sånt som bara vi kan – och vill – göra. Till nytta för människor, föreningar, organisationer och företag. För de unga och barnen, de mitt i livet och seniorerna. För hon och han. För knattarna, eldsjälarna, entreprenörerna och samhällsbyggarna. Tillsammans med våra kunder gör vi vår region ännu starkare. De resurser vi skapar går inte till några aktieägare, utan de stannar här och gynnar våra kunder på olika sätt. Vi investerar i näringsliv, forskning, ledarskap, ungdom, utbildning, idrott och kultur.

Vi är en sparbank.

Läs mer om Sparbanken Nord - Framtidsbanken

Personalmiljonen – medarbetarna ger en miljon tillbaka till regionen

8264,personalmiljonen,mix,750px

Sparbanken Nord – Framtidsbanken avsätter de närmsta fem åren 100 miljoner till viktiga verksamheter i Norrbotten. Nu tar banken nästa steg genom att involvera all personal i arbetet med lokal och regional utveckling.

- Personalmiljonen innebär att alla våra medarbetare har 5000 kr var att dela ut till ett valfritt ändamål i regionen. På detta sätt hoppas vi fånga upp fler goda initiativ, både stora och små, som lätt försvinner i mängden i andra sammanhang, säger Sparbanken Nords vd Gunnar Eikeland.

Medarbetaren bestämmer själv var pengarna ska gå. Det kan vara en förening som fyller en viktig funktion för sina medlemmar, ett välgörande ändamål av något slag eller en eldsjäl med starkt hjärta för regionen som en av medarbetarna vill premiera. Utdelningarna kommer att göras löpande under hela året, runt om i Norrbotten.

Här kommer några exempel på utdelningar som gjorts hittills:

Charlotte - IFK Tärendö

8264,puff,personalmiljonen,charlotte2

Charlotte - IFK Tärendö

Vår ambassadör Charlotte Kalla valde att ge sin del av personalmiljonen till IKF Tärendö. Förstås :)

8264,puff,personalmiljonen,charlotte2

Personalmiljonen - IFK Tärendö

Stäng

Anette - Lisa på Pensionatet

8264,puff,personalmiljonen,anette2

Anette - Lisa på Pensionatet

Anette, vår formgivare som jobbar i Piteå, väljer att skänka sin del av Personalmiljonen till Lisa på Pensionatet, för hennes stora samhällsengagemang.

8264,puff,personalmiljonen,anette2

Personalmiljonen - Lisa på Pensionaet

Stäng

Cecilia - Kullens förskola

Cecilia - Kullens förskola

Cecilia som jobbar i Piteå vill skänka sin del av Personalmiljonen, 5000 kr, till Kullens förskola för att de är ett föredöme, och för att de ska få skydd under soliga dagar.

Personalmiljonen - Kullens förskola

Stäng

Anna - IBFF F0203

Anna - IBFF F0203

Anna som jobbar i Piteå valde att ge sin del av Personalmiljonen till fotbollstjejerna i Infjärden och Bölebyn, IBFF F0203, till fotbollar och annat som behövs när man ska lira boll.

Personalmiljonen - Sunderby sjukhus

Stäng

Stina - Pappor och barn läser, Hortlax skola

Stina - Pappor och barn läser, Hortlax skola

Det är viktigt med läsning tyckte Stina som jobbar i Piteå och gav sin del av Personalmiljonen till läsprojektet "Pappor och barn läser" i Hortlax skola. 

Personalmiljonen - Läsprojekt Hortlax skola

Stäng

Helena - Gellivare SK

Helena - Gellivare SK

Skidklubben Gellivare SK jobbar hårt för sina elitsatsande ungdomar och för sina stora skidarrangemang. Helena som jobbar i Gällivare är imponerad av deras arbete och skänker sin del av Personalmiljonen till klubben.

Personalmiljonen - Gellivare SK

Stäng

Jenny - Kustkyrkan Jävre

Jenny - Kustkyrkan Jävre

Barn och ungdomar ligger oss särskilt varmt om hjärtat. Därför känns det bra när Jenny som jobbar i Piteå väljer att skänka sin del av Personalmiljonen till den skidresa som Kustkyrkan i Jävre anordnar för byns ungdomar.

Personalmiljonen - Kustkyrkan Jävre

Stäng

Stina - Långnäs ideella förening

Stina - Långnäs ideella förening

Stina som jobbar i Piteå, ville premiera Långnäs ideella förening, för deras arbete med och skötsel av Ekologen och badplatsen i byn. Därför går hennes del av Personalmiljonen till föreningen, för ideella eldsjälar kan inte uppskattas nog!

Personalmiljonen - Långnäs ideella förening

Stäng

Vill du se mer?

Se alla utdelningar i vår Youtubekanal

Stäng Skriv ut