Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Personalmiljonen – medarbetarna ger en miljon tillbaka till regionen

8264,personalmiljonen,mix,750px

Sparbanken Nord – Framtidsbanken avsätter de närmsta fem åren 100 miljoner till viktiga verksamheter i Norrbotten. Nu tar banken nästa steg genom att involvera all personal i arbetet med lokal och regional utveckling.

- Personalmiljonen innebär att alla våra medarbetare har 5000 kr var att dela ut till ett valfritt ändamål i regionen. På detta sätt hoppas vi fånga upp fler goda initiativ, både stora och små, som lätt försvinner i mängden i andra sammanhang, säger Sparbanken Nords vd Gunnar Eikeland.

Medarbetaren bestämmer själv var pengarna ska gå. Det kan vara en förening som fyller en viktig funktion för sina medlemmar, ett välgörande ändamål av något slag eller en eldsjäl med starkt hjärta för regionen som en av medarbetarna vill premiera. Utdelningarna kommer att göras löpande under hela året, runt om i Norrbotten.

Här kommer några exempel på utdelningar som gjorts hittills:

Charlotte - IFK Tärendö

8264,puff,personalmiljonen,charlotte2

Charlotte - IFK Tärendö

Vår ambassadör Charlotte Kalla valde att ge sin del av personalmiljonen till IKF Tärendö. Förstås :)

8264,puff,personalmiljonen,charlotte2

Personalmiljonen - IFK Tärendö

Stäng

Annika - Pitemålsakademin

Annika - Pitemålsakademin

Annika som jobbar i Piteå är uppvuxen med pitemålet, och tycker det är viktigt att detta kulturarv bevaras. Därför vill hon uppmuntra Pitemålsakademin med sin del av Personalmiljonen.
Så hå´len i jä, jena kom en film - opa pijtmåle!

Personalmiljonen - Pitemålsakademin

Stäng

Ingela - Norrbottens vallhundsförening

Ingela - Norrbottens vallhundsförening

Norrbottens vallhundsförening jobbar aktivt för att använda hunden i samarbete med får och nötkreatur, både i det vardagliga arbetet och i tävlingssammanhang, och Ingela som jobbar i Piteå vill skänka sin del av Personalmiljonen till dem.

Personalmiljonen - Norrbottens vallhundsförening

Stäng

Katarina - Sjulnäs scoutkår

Katarina - Sjulnäs scoutkår

Sjulnäs scoutkår anordnar en resa till nationella lägret Patrullriks för sina medlemmar, och detta kostar förstås en slant. Katarina som jobbar i Piteå, vill att alla ska ha möjlighet att följa med och dela denna upplevelse, och skänker därför sin del av Personalmiljonen till detta ändamål.

Personalmiljonen - Sjulnäs scoutkår

Stäng

Niclas - Mattisgården byaförening

Niclas - Mattisgården byaförening

I Mattisgården finns en förening som bl.a. driver allaktivitetshus och bagarstuga samt ordnar aktiviteter för de tacksamma byborna. Ideella superhjältar är vad dom är, tycker Niclas som jobbar i Jokkmokk, och det är dit hans del av Personalmiljonen går.

Personalmiljonen - Mattiasgården byaförening

Stäng

Maria - Ridklubben Dundret

Maria - Ridklubben Dundret

Ridklubben Dundret är en aktiv förening som sprider mycket glädje bland kommunens innevånare i alla åldrar. Maria som jobbar i Gällivare vill bidra till säkerheten i föreningen och därför skänker hon sin del av Personalmiljonen till detta ändamål.

Personalmiljonen - Ridklubben Dundret

Stäng

Thomas - Kvistens förskola

Thomas - Kvistens förskola

Kvistens förskola drömde om att kunna köpa in sparkcyklar till de aktiva barnen. Bra idé, tyckte Thomas som jobbar i Piteå, och skänkte sin del av Personalmiljonen just till detta ändamål.

Personalmiljonen - Kvistens förskola

Stäng

Inger- Anna - Vaisa sameförening

Inger- Anna - Vaisa sameförening

Vaisa sameförening gör ett viktigt arbete för den sammanhållning som råder i Vaisaluokta sommarviste, där familjer från hela landet samlas under somrarna. Som tack för detta ideella arbete vill Inger-Anna, som jobbar i Gällivare, skänka sin del av Personalmiljonen.

Personalmiljonen - Vaisa sameförening

Stäng

Vill du se mer?

Se alla utdelningar i vår Youtubekanal

Stäng Skriv ut