Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Sparbanken Nord - Framtidsbanken överraskade föreningar i Piteå

Bild från Sparbanken Nord - Framtidsbankens utdelning

Piteås föreningar blev 162 000 kronor rikare när Sparbanken Nord - Framtidsbanken på onsdagen delade ut pengar som stöd för deras projekt och verksamhet.

- Det här är en av mina allra roligaste arbetsuppgifter, säger Thomas Nordberg, kontorschef i Piteå på Sparbanken Nord. Det är så roligt att vi via Sparbanken Nord – Framtidsbanken kan överraska och stötta föreningar och organisationer i vår region.

Representanter från inbjudna organisationer och föreningar hade samlats på Sparbanken Nord i Piteå för att berätta om sina respektive verksamheter innan det blev dags för utdelning.

För positiv utveckling
Sparbanken Nord - Framtidsbankens grundidé är att bidra till en positiv samhälls- och näringslivsutveckling genom att främja näringsliv, forskning, ungdomsverksamhet, utbildning, idrott och kultur inom Sparbanken Nords verksamhetsområde. Varje år får föreningar och organisationer chans att söka pengar.

Erik Bergklund och Michael Kerry från Folketshusföreningen Norrfjärden

Erik Berglund och Michael Kerry från Folketshusföreningen i Norrfjärden var på plats.
Glad mottagare från Norrfjärden

En glad mottagare var Erik Berglund från Folketshus-föreningen i Norrfjärden, som för tolvte året i rad anordnar examensfesten i Norrfjärden.

- Framtidsbanken är helt enkelt för bra för att vara sann, säger han. Som Norrbottning, Pitebo och ideellt engagerad förälder är jag otroligt stolt över att vara kund i banken. De bidrag som ni årligen ger till föreningar och lokala aktörer i hela Norrbotten är otroligt viktiga för oss mottagare och för vår hembygd. Vi som jobbar med examensfesten i Norrfjärden har nu för elfte året fått stöd från Sparbanken Nord – Framtidsbanken. Det är ovärderligt för oss!

Fler mottagare
Fler exempel på mottagande föreningar är Jägareförbundet Piteå JVK och deras jaktskyttebana, Betelkyrkan i Rosvik som ska anlägga en beachvolleybana, PRO Piteå samorg. som har en sommaraktivitet i Svensbyliden och Selsborgs bya- och vattenförening som upprustar ”Strucken-området” och känd fångstplats för netting.

- Alla gör på sitt sätt en väldigt fin insats för bygden, säger Thomas Nordberg. Bredden är stor vi är väldigt glada över att vi kan stödja föreningarnas arbete.

Läs om alla mottagare i vårt pressrum

Stäng Skriv ut