Berätta vad du gör på banken!
– Jag jobbar idag som privatrådgivare och sitter med bokade kunder.

Hur har ditt jobb förändrats här under dina 20 år i banken?
– Jag började i Föreningsbanken Korpilombolo, men banken har ju bytt namn några gånger sedan dess. I april firar jag 20 år i banken! När jag började stod jag i kassan där man lär sig mycket om hur banken fungerar. Jag minns att jag knappade in dessa enorma checkhögar som butikerna lämnade in då kunderna betalade med checkar. Idag använder kunderna mest kort. Tekniken har förändrat mycket, e-tjänsterna som finns idag har gjort att kunden har total koll på sin ekonomi var man än är.

Varför ska kunder och arbetstagare välja Sparbanken Nord?
– Kunderna ska välja oss för att vi inte har några aktieägare, vi finns lokalt och verkar bara i Norrbotten. Delar av vinster delar vi ut lokalt via Sparbanken Nord - Framtidsbanken, till föreningar och organisationer, ungdomar, idrott, näringsliv och kultur vilket gynnar oss alla!

– När man jobbar på Sparbanken Nord träffar man mycket folk. Det är roligt, utmanande och lärorikt. Det finns alltid något man kan lära sig mera av inom de olika områdena i banken. På kontoret i Pajala är vi idag nio anställda och vi har roligt på jobbet. Att skratta ihop är viktigt för gemenskapen!

Vilket är ditt bästa tips till dina kunder just nu?
– Att boka tid för rådgivning! Att se över sin helhet i ekonomin och upptäcka vad banken har att erbjuda: allt från betaltjänster till rådgivning kring spara, pension, lån, försäkringar och juridik.

Vad gör du helst på din fritid?
– Jag umgås med mina nära och kära och barnen Linnea 16 år och Emil 14 år. Jag tycker om att vara ute i naturen med våra hundar, åka längdskidor och röra på kroppen. Sonen Emil spelar hockey så det blir att man följer med en hel del på detta. Älgjakten och jakthundar har alltid varit ett stort intresse för mig. Ända från barnsben fick jag följa min pappa ut i skogen under jakten. Så dessa månader under hösten är verkligen värdefulla för mig. Extra roligt är det att detta intresse även har smittat av sig till mina barn. Linnea fixade jägarexamen våren 2015 och fick skjuta sin första älg med mig samma höst.

Avslutningsvis: Vad är det bästa med att bo och verka där du är?
– Jag bor i en by som heter Korpilombolo och ligger fem mil från Pajala. Det bästa med att bo här är närheten till naturen.