Berätta vad du gör på banken!

– Jag är kontorschef i Jokkmokk sedan drygt 4 år. Före det har jag jobbat som privatrådgivare i många år!

Hur har ditt jobb förändrats här med tiden?

– Jag har jobbat i banken i 26 år och det är klart att saker har förändrats! När jag började i banken så satt jag i kassan och servade våra kunder med kontanter och checkar, jag kommer själv ihåg hur spännande det var att få sitt eget checkblock. Det var också mycket manuell hantering av olika slag. Den tekniska utvecklingen har varit revolutionerande och det är egentligen en ynnest att få vara med om den här förändringen, för den är häftig! Tidigare var vi nästan bara reaktiva på våra kunders behov, medan vi numera är betydligt mer proaktiva och försöker hjälpa våra kunder med hela det ekonomiska pusslet.

"Sparbanken Nord är en bank som satsar framåt men ändå har fötterna på jorden och vet att personalen är bankens främsta tillgång!"


Varför ska kunder och arbetstagare välja Sparbanken Nord?

– Sparbanken Nord är inte som andra banker. Som kund kan du vara trygg i att dina pengar återinvesteras i den region som du antingen bor i eller har en stark anknytning till – Norrbotten!
Vi har inga aktieägare som kräver kortsiktigt avkastning på sin investering, utan vi kan jobba långsiktigt och i symbios med företagen och människorna. Med hjälp av de vinster som vi genererar satsa i projekt som gynnar Norrbotten!
Samma anledning tycker jag gäller när jag som arbetstagare väljer Sparbanken Nord som arbetsgivare. Det är en bank som satsar framåt men ändå har fötterna på jorden och vet att personalen är bankens främsta tillgång!

Vad är ditt bästa tips till dina kunder just nu?

– Anamma den nya tekniken och var inte rädd för den!

Vad gör du helst på din fritid?

– Det är väldigt mixat. Jag är uppvuxen med slalomskidor på fötterna, så det ligger mig nog varmast om hjärtat! Men på senare år har det blivit mer och mer längdskidåkning. Det är ett fantastiskt sätt att hålla kondisen uppe!
– Sen är jag en ”revyhoppa”. Jag är med i Vuollerimrevyn och har spelat revy i över 30 år – och det är fantastiskt kul! Vi är ett härligt gäng, vilket är den främsta orsaken till att vara med, men det är klart att det är en kick att få stå på scenen!

Avslutningsvis: Vad är det bästa med att bo och verka i Jokkmokk?

– Allt är enkelt och nära!