Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Vi är en Sparbank!

Vi är en Sparbank!

Vi är en väldigt obankig bank, vi är regionens egen bank!

Vi är en Sparbank!

Stäng

Året var 1852 när Norrbottens första sparbank såg dagens ljus. En viktig styrka var engagemanget från alla socialt intresserade människor. Mycket har hänt sen starten, men sparbanksidén lever kvar – att förverkliga idéer, stimulera sund privatekonomi och låta bankens pengar återinvesteras i regionen.

En 165-årig sparbank - till nytta och glädje för Norrbotten

För över 200 år sen skedde en förändring i den europeiska bankvärlden när kyrkoherden Henry Duncan fick en idé: vem som helst skulle när som helst kunna sätta in vilket belopp som helst på banken. Fram till 1810 hade banker endast varit till för rika människor - nu skulle alla kunna spara, även de som inte hade så mycket pengar.

Sparbanksfilosofin - engagerat och stödjande
I Sverige fick sparbanksrörelsen stor framgång under 1800-talet, målet var att minimera fattigvårdsbehoven. Köpmän, landshövdingar och tusentals andra deltog i sparbanksbildandet och stöttade det sparfrämjande syftet.
Att pengarna skulle återinvesteras regionalt var en självklarhet. Till exempel lämnades under första världskriget ekonomiskt stöd till kläder och mat för barnfamiljerna.

Samma grundtanke 165 år senare
Sparbanken Nord har i princip samma grundidé idag som vid starten. Vår lokala närvaro är grundtryggheten. Vi kan vår marknad. Vi känner och engagerar oss i våra kunders vardagsbeslut. Vi stödjer samhällsutvecklingen, ibland genom att delta i samtal, ofta genom viktiga investeringar.

I stad och by - på telefon och internet
Idag kan du besöka oss på något av våra 13 sparbankskontor i Norrbotten. Även om det personliga mötet är viktigt för oss, går det även utmärkt att göra dina bankärenden via internet, vår alldeles egna telefonbank och våra mobila tjänsteplattformar.


Vår historia är en spegel av samhället. Som regionens bank är det viktigt att förstå kulturen och det som format människorna i Norrbotten, och att vi alltid bär historien med oss.

Mer information

Clearing 8264-4
Bankgiro981-2645
Org.nr598800-4817
BIC/SwiftSWEDSESS

Stäng Skriv ut