Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
8264,kundmiljonen,976*112,nuärdetdintur
Vilken förening eller organisation tycker du förjänar extra uppskattning och 25 000 kr?
Läs mer och gör din ansökan här

Du som inte började spara igår kan göra det idag.

8264,pappabarn,200x230

Du som inte började spara igår kan göra det idag.

8264,pappabarn,200x230
Säg det med Swish

Säg det med Swish

Gör Swish mer personligt genom att välja en illustration för din betalning. Tacka för senast, skicka en gratulation eller överraska någon du tycker om.

8264,utropstecken,nyheter

Nyheter och tips

Aktuella ämnen, pressmeddelanden och ekonomiska tips för dig som privatperson
   

Ökade amorteringskrav slår främst mot hushåll med goda inkomster

Trots högre bostadspriser och boendekostnader lägger många hushåll samma eller en lägre andel av sin disponibla inkomst på boendet idag jämfört med för tio år sedan. Men med högre bostadspriser följer en högre skuldsättning och räntekänslighet. För att minska hushållens skuldsättning och räntekänslighet har regeringen beslutat att införa Finansinspektionens hårdare krav på amortering för hushåll som tar stora bolån. Detta slår främst mot hushåll med goda inkomster i storstäder med höga bostadspriser visar en analys från Swedbank och sparbankerna.

Pressmeddelande amorteringskrav (pdf)

Analys, amorteringskrav (pdf)

 • seniorer vid laptop 222*115

  Två tredjedelar behöver mer i pension än de kommer få

  För att klara sig ekonomiskt behöver många och stora yrkesgrupper mer i pension än de sannolikt kommer att få. Ett sätt att höja sin framtida pension är genom att arbeta längre. Tre av tio planerar att arbeta efter att de fyllt 65 år, men betydligt fler uppger att de skulle orka. Det visar en ny undersökning som Swedbank och sparbankerna har gjort tillsammans med Sifo.

 • 8264,sparakampanj,träningsresa

  Vad sparar du till?

  Äventyr och upplevelse eller trygghet och glädje? Vad sparar du till? Låt oss berätta hur du kan spara på bästa sätt. Läs mer eller kontakta oss!

 • flicka förstoringsglas 222*115

  Föräldrar har svårt att veta hur de ska spara till barnen

  Många som sparar till sina barn sparar till en framtida bostad eller till barnens körkort. Men mer än var fjärde förälder tycker det är svårt att veta hur de ska spara, visar en undersökning.

Vi är en Sparbank!

Vi är en Sparbank!

Vi är en väldigt obankig bank, vi är regionens egen bank!

Vi är en Sparbank!

Stäng
Stäng Skriv ut