Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Håller händer

Gravidförsäkring

Försäkringen omfattarbåde mamman och barnet under graviditeten och första halvåret efter förlossningen. Försäkringen gäller från graviditetsvecka 10 för mamman och från graviditetsvecka 23 även för barnet.
  • Försäkringen gäller vid olycksfall för mamman och för sjukdom och olycksfall för barnet.
  • Med gravidförsäkring kan du teckna barnförsäkring via oss oavsett om barnet föds för tidigt eller med komplikationer.
  • Med gravidförsäkringen slipper du kvalifikationstiden när du tecknar barnförsäkring via oss och barnet får ett mer omfattande skydd från dag ett i barnförsäkringen.

Pris

Försäkringen kostar 1 400 kronor. Teckna den så fort du är säker på att du är gravid. Du kan ha nytta av den redan från graviditetsvecka 10. Vi har valt att erbjuda en försäkringslösning som ger ett bra skydd till både mamman som barnet under en stor del av graviditeten och ett halvår efter förlossningen. Billigare alternativ ger i allmänhet ett väsentligt sämre skydd.

Vem kan teckna?

Ni kan teckna försäkringen så snart ni är säkra på graviditeten. Mamman är försäkrad från graviditetsvecka 10 och barnet från vecka 23. Vi gör inte någon hälsoprövning och därför kan alla teckna försäkringen.

Skaffa försäkringen

Är du internetbankskund ring 0771-23 00 23 så hjälper de dig. Du är också välkommen att besöka något av våra bankkontor. Vill du bli kontaktad av en rådgivare istället fyller du i formuläret längst ner på sidan.

Be gärna rådgivaren gå igenom din hela trygghetssituation genom att göra Trygghetskollen.

Hitta ditt bankkontorVanliga frågor och svar

När börjar Gravidförsäkringen gälla?
Den börjar gälla tidigast från graviditetsvecka 10 för mamman och pappan och graviditetsvecka 23 för barnet. Försäkringen kan inte tecknas efter förlossningen.

Vad gäller försäkringen för?
Den gäller som en olycksfallsförsäkring för mamman och barnet under försäkringstiden. För barnet gäller den dessutom för sjukdom.

Gäller försäkringen om jag får tvillingar?
Ja, i gravidförsäkringen omfattas de. Däremot måste man teckna en barnförsäkring för var och ett av barnen.

Stäng Skriv ut