Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Sveriges nya sedlar

Kontanter

Hos oss har du som kund möjlighet att sätta in och ta ut pengar.

Kontanter på våra kontor

På alla våra kontor har du som kund möjlighet att göra insättningar och uttag. Vi har dessutom kontor med myntinsättningsautomat som du kan använda. I anslutning till de flesta av kontoren finns dessutom en uttagsautomat.

Beställa pengar
Vid större uttag behöver du som kund kontakta oss cirka en vecka i förväg. Banken har endast ett litet lager av kontanter på kontoren för att minska rånrisken. Kontakta ditt kontor eller ring vårt Kundcenter på telefon 0771-23 00 23.
Till våra kontor

Banken måste förstå transaktionen
En del kunder tycker att banken ställer närgångna frågor om deras transaktioner och bankaffärer. De undrar också över varför banken begär legitimation, trots att det inte gäller uttag från konto. Enligt lag och föreskrifter om penningtvätt är banken skyldig att ställa dessa frågor. Nedan kan du läsa mer om varför banken måste ställa dessa frågor.

Läs mer om penningtvätt

Nya sedlar och mynt

Under 2015 och 2016 får Sverige nya sedlar och mynt. Sedlarna får bland annat nya motiv och säkerhetsdetaljer. Mynten blir mindre och lättare. Bankerna kommer inte att växla sedlar utan nya sedlar lämnas ut via uttagsautomater eller handeln.

Läs mer om bytet

Uttagsautomater

Som kund i Sparbanken Nord har du tillgång till Bankomats uttagsautomater. Du kan ta ut upp till 15 000 kronor under en 7-dagarsperiod.
Hitta närmaste uttagsautomat

Stäng Skriv ut