Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
På kontoret

Säker handel med kort

Allt fler upptäcker hur enkelt och smidigt det är att använda kort i affären, på restaurangen, för kontantuttag och för köp på internet. Det är tryggt och säkert.

Swedbank och Sparbankerna ligger i framkant när det gäller att nyttja nya möjligheter och ny teknik för att öka säkerheten kring våra produkter och tjänster. Till exempel har alla våra kort med Visa- eller MasterCardsymbol säkra så kallade EMV-chip. Vi erbjuder också två olika säkerhetslösningar för säkrare handel via internet - Verified by Visa/MasterCard SecureCode samt e-kort. Du ansluter dig kostnadsfritt genom att logga in i internetbanken med dosa.

 

Andra tips för betalning på internet:

 

  • Kontrollera att dina kortuppgifter krypteras innan du skickar dem på internet. Titta om en hel nyckel eller ett låst hänglås visas högst upp i webbläsarens fönster, eller kontrollera att adressen börjar med https:// i stället för http://
  • Handla på webbplatser du känner till eller försök att kontrollera att de är seriösa innan du lämnar ut dina kortuppgifter
  • Leta reda på och anteckna telefonnummer eller e-postadress om du vill fråga om något
  • Notera alla transaktioner du gör med kort på internet, inklusive webbplatsens adress
  • Spara e-postbrev med beställningsuppgifter
  • Läs vilka leverans- och returvillkor som gäller på butikens webbplats innan du handlar
Stäng Skriv ut