Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
På kontoret

Säker handel med kort

Allt fler upptäcker hur enkelt och smidigt det är att använda kort i affären, på restaurangen, för kontantuttag och för köp på internet. Det är tryggt och säkert.

Swedbank och Sparbankerna ligger i framkant när det gäller att nyttja nya möjligheter och ny teknik för att öka säkerheten kring våra produkter och tjänster. Till exempel har alla våra kort med Visa- eller MasterCardsymbol säkra så kallade EMV-chip. Vi erbjuder också två olika säkerhetslösningar för säkrare handel via internet - Verified by Visa/MasterCard SecureCode samt e-kort. Du ansluter dig kostnadsfritt genom att logga in i internetbanken med dosa.

 

Andra tips för betalning på internet:

 

  • Kontrollera att dina kortuppgifter krypteras innan du skickar dem på internet. Titta om en hel nyckel eller ett låst hänglås visas högst upp i webbläsarens fönster, eller kontrollera att adressen börjar med https:// i stället för http://
  • Handla på webbplatser du känner till eller försök att kontrollera att de är seriösa innan du lämnar ut dina kortuppgifter
  • Leta reda på och anteckna telefonnummer eller e-postadress om du vill fråga om något
  • Notera alla transaktioner du gör med kort på internet, inklusive webbplatsens adress
  • Spara e-postbrev med beställningsuppgifter
  • Läs vilka leverans- och returvillkor som gäller på butikens webbplats innan du handlar
Stäng Skriv ut