Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Verified by Visa och MasterCard SecureCode

MasterCard SecureCode respektive Verified by Visa är en kostnadsfri tjänst som innebär att du använder Mobilt BankID för att bekräfta internetköp. Lösningen har utvecklats av MasterCard och Visa och är en global standard. Det är två olika namn men för samma lösning.

  • En av våra säkra tjänster för säker internethandel
  • Tjänsten kostar ingenting utan ingår i priset för ditt kort
  • Du ansluter dig till tjänsten i internetbanken genom att öppna dina kort för internetköp
     

För att kunna öppna upp dina kort för internetköp behöver du ha tillgång till internetbanken privat med säkerhetsdosa eller Mobilt BankID. I nuläget kan följande produkter öppnas upp för internetköp: bankkort MasterCard, bankkort Visa och bankkort Visa 2. Så snart du öppnat dina kort för internetköp kan du använda Mobilt BankID för att bekräfta kortköp på internet hos anslutna butiker. Titta på butikens hemsida efter loggorna för MasterCard SecureCode respektive Verified by Visa för att se om butiken är ansluten.

Lösenord och hälsningsfras upphör

Från 5 oktober 2016 är det inte längre möjligt att bekräfta köp med hälsningsfras och lösenord. Allra smidigast är att istället bekräfta köpet med Mobilt BankID. Har du inte möjlighet att använda dig av Mobilt BankID kan du istället bekräfta dina köp på internet med lösenord och SMS. Du väljer ett lösenord och anmäler ditt mobilnummer i internetbanken.
Har du frågor om tjänsten är du alltid välkommen att komma in till oss på kontoret eller att ringa 0771-230023.

Pris

Tjänsten kostar dig inget extra utan ingår i den ordinarie årsavgiften för ditt kort.

Så här skaffar du tjänsten

  • Logga in med säkerhetsdosa eller Mobilt BankID till internetbanken
    Gå till Beställ tjänster eller Kortöversikt
  • Välj Öppna/stäng för internetköp

Anslut ditt Sparbanken Nord-kort/Entré-kort 

Så snart du anslutit ditt kort till tjänsten kan du börja använda ditt lösenord i samband med köp på internet hos anslutna butiker. Titta på butikens hemsida efter loggorna för Verified by Visa respektive MasterCard SecureCode för att se om butiken är ansluten.

Mer information

Har du frågor om tjänsten är du alltid välkommen att komma in till oss på kontoret eller att ringa telefonbankens personliga service på telefonnummer 0771-23 00 23.

Stäng Skriv ut