Hoppa till textinnehållet

Amorteringsbefrielse för privatpersoner

Många har drabbats eller känner oro för att ekonomin ska påverkas av coronapandemin.

 

Här kan du ansöka om att pausa amorteringarna för dina lån. Vi kan bevilja tillfällig amorteringsbefrielse för bolån fram till och med den 31 augusti 2021 och upp till sex månader för andra lån.

 

Har du ännu inte blivit drabbad kan det vara bra att tänka på fördelen med att amortera så länge du har möjlighet. Ju mer du amorterar desto mer minskar du ditt lån och dina framtida räntekostnader.

Hur fungerar amorteringsfritt?

Läs gärna i frågor och svar innan du fyller i din ansökan. 
Frågor och svar om amorteringsbefrielse

Så ansöker du

Fyll i ansökan om amorteringsbefrielse här på sidan och klicka på Skicka. Vi kommer att hantera ansökningarna i turordning och kontaktar dig när det är dags att hantera din ansökan. Efter det samtalet skickar vi en bekräftelse på vår överenskommelse till dig via internetbanken eller via post om du inte har internetbanken. I bekräftelsen framgår vilket datum amorteringsbefrielsen startar för respektive lån och när den slutar.

Bolån – så länge gäller amorteringsbefrielsen

För bolån kan vi bevilja tillfällig amorteringsbefrielse fram till och med den 31 augusti 2021, omprövning kan ske var tredje månad. Hör du inget från oss, gäller amorteringsbefrielsen under hela den period som står i bekräftelsen. Ränta betalas enligt avtal under perioden.

Andra lån – så länge gäller amorteringsbefrielsen

För andra lån ansöker du om amorteringsbefrielse upp till sex månader och omprövning kan ske efter tre månader. Hör du inget från oss, gäller amorteringsbefrielsen under hela den period som står i bekräftelsen. Ränta betalas enligt avtal under perioden.

Om du vill börja amortera igen

Meddela oss så snart du själv tror du kan börja amortera igen. Ring oss på 0771-23 00 23 eller skicka ett meddelande via Internetbanken eller appen. Du är även välkommen att kontakta något av våra bankkontor.

Ansökan om amorteringsbefrielse

Formuläret gäller för Sparbanken Nords kunder.

Fyll i ansökan om du bedömer att din ekonomiska situation har eller kommer att påverkas med anledning av effekterna från coronaviruset covid-19.

Om det finns medlåntagare fyller du i deras personnummer här

När du skickar ansökan intygar du samtidigt att du har informerat övriga medlåntagare och att ni är överens om att du ansöker om amorteringsbefrielse för era gemensamma lån.

Fler medlåntagare

 

Jag önskar tillfällig amorteringsbefrielse för följande lån

Lånenummer ser du i din internetbank, app eller på din senaste låneavi. Fyll i ditt lånenummer med enbart siffror. Har du fler lån separera dem med kommatecken.
Ex. 826441234567899, 8264488888888899, 880391234567899