Hoppa till textinnehållet

Frågor och svar om amorteringsfritt för dig som privatkund

Three persons in a discussion at a café.
 • Amorteringsbefrielse innebär att du under en begränsad period inte behöver amortera på lån som inte redan är aviserade. Ränta betalas som vanligt.

 • Du som privatkund har nu möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19. Du gör din ansökan i internetbanken.

  Ansökan om amorteringsbefrielse för privatpersoner

 • Du som bedömer att din ekonomiska situation har eller kommer att påverkas med anledning av effekterna från coronaviruset covid-19.

 • Nej, det räcker att en av låntagarna skickar in ansökan. När den låntagaren skickar ansökan intygar hen samtidigt att övriga medlåntagare är informerade och att ni är överens om att en ansökan skickas in om amorteringsbefrielse för era gemensamma lån.

 • Du kan ansöka om amorteringsbefrielse för bolån och andra privatkrediter du har i Sparbanken Nord.

 • Bolån – så länge gäller amorteringsbefrielsen
  För bolån kan vi bevilja tillfällig amorteringsbefrielse fram till och med den 31 augusti 2021, omprövning kan ske var tredje månad. Hör du inget från oss, gäller amorteringsbefrielsen under hela den period som står i bekräftelsen. Ränta betalas enligt avtal under perioden.
   

  Andra lån – så länge gäller amorteringsbefrielsen
  För andra lån ansöker du om amorteringsbefrielse upp till sex månader och omprövning kan ske efter tre månader. Hör du inget från oss, gäller amorteringsbefrielsen under hela den period som står i bekräftelsen. Ränta betalas enligt avtal under perioden.

 • Vi börjar behandla din ansökan inom ca 10 dagar från att den kommer in till oss. Om ansökan beviljas skickas bekräftelse på amorteringsbefrielse och villkor till dig. Om ansökan avslås skickas en bekräftelse på avslaget. Du får bekräftelse i internetbanken/via brev om du inte har internetbanken.

 • När vi beviljat och registrerat amorteringsbefrielsen får du en bekräftelse i internetbanken (eller per post om du inte har internetbanken).

   

  I bekräftelsen ser du datum när amorteringsbefrielsen startar för de lån du sökt amorteringsbefrielse för.

 • Om du har skickat en ansökan om amorteringsbefrielse men ännu inte fått bekräftelse på att den är beviljad och registrerad så ska amorteringen betalas som vanligt.

  Det innebär att beviljad amorteringsbefrielse kommer att gälla först från och med därpå följande förfallodag.

 • Meddela oss så snart du själv tror du kan börja amortera igen. Ring oss på 0771-23 00 23 eller skicka ett meddelande via Internetbanken eller appen. Du är även välkommen att kontakta något av våra bankkontor.