Hoppa till huvudinnehåll

Anita nominerade Rödupportens intresseförening

Med Kundmiljonen vill vi ge våra kunder möjlighet att vara delaktiga och påverka vårt arbete med att göra våra orter och samhällen bra att bo, verka och leva i. Verksamheter som den i byn Rödupp utanför Överkalix som skapar aktiviteter och gemenskap för de boende är ett bra exempel på detta.

Nu är det din tur Anita!

Anitas motivering

Intresseföreningen vill genom sin verksamhet och sina aktiviteter skapa gemenskap och trivsel för de boende i bygden. Föreningen anordnar loppmarknad, musikcafé, hemvändardag, grillfest, julgröt med andaktsstund för att nämna några aktiviteter.

De anordnar arrangemang som är välbesökta, inte bara av byborna utan även av hemvändare på sommaren och folk från centralorten (Överkalix) och byarna runt om. Eftersom byn har minskande befolkning skulle ett bidrag vara välbehövligt för att kunna fortsätta med byns verksamhet.

Om föreningen

Om Rödupportens intresseförening
Rödupp är en av de större byarna i Överkalix kommun, och sträcker sig längs båda sidorna av Kalix älv. Byn, som är 1,5 mil lång är Norrbottens längsta by, belägen 1,5 mil norr om centrala Överkalix. Färjerederiets nordligaste färja i Strömsnäs är en viktig länk för kontakterna mellan de boende på ömse sidor älven. Under vintern finns isväg över älven vid färjestället.

Rödupportens intresseförening vill genom aktiviteter skapa gemenskap och trivsel. Årligen anordnas pimpeltävling på påskaftonen och i juli månad hemvändardag och grillfest. Även andra arrangemang och kurser genomförs för de boende och besökande. Dessa annonseras i dagspress och ortens reklamblad, samt på anslagstavlor i bygden. Byastugan kallas Röduppsgården och är belägen nära färjestället på älvens östra sida (väg nr 392). Lokalen uthyrs även till olika arrangemang. (Källa: www.overkalix.se) Nu får föreningen genom Kundmiljonen ytterligare 25 000 kr till aktiviteter för de boende i byn.

 

Stort GRATTIS till Anita och Rödupportens intresseförening!