Skip to content

Åsa nominerade Luleå Roller Derby

Med Kundmiljonen vill vi ge våra kunder möjlighet att vara delaktiga och påverka vårt arbete med att göra våra orter och samhällen bra att bo, verka och leva i. Luleå Roller Derby, klubben med både  elitserielag och ungdomsverksamhet, som jobbar hårt för allas lika värde, är ett bra exempel på detta.

 

Nu är det din tur Åsa!

Åsas motivering

Luleå Roller Derby är unik i sitt slag i Norrbotten. Sporten har funnitd ca 10 år i Sverige och är en fullkontaktsport med mestadels kvinnor/ickebinära som utövare. Luleå Roller Derby har en väldigt fin barn-och  ungdomsverksamhet trots att de inte har så stora ekonomiska möjligheter. LRD spelar i svenska elitserien men har bara en hemmamatch per år, pga ekonomi. Jag är själv inte aktiv i föreningen eller har någon familjemedlem som är aktiv, men jag tycker sporten och matcherna är fantastiska! För LRD skulle 25 000 kr göra en sjukt stor skillnad. Spelarna betalar t.ex alla sina resor själva och sover i gympasalar. Då sporten bara har en klubb i länet är deras möjlighet till utveckling en länsangelägenhet. Denna fartfulla sport är väl värd att satsa på och kommer förhoppningsvis att bli stor i hela länet i framtiden.

Om Luleå Roller Derby

Luleå Roller Derby är Sveriges nordligaste liga och bildades i mars 2010. Föreningen bedriver sedan 2013 även juniorverksamhet och startade även träningar för miniorer något år senare. Sedan 2015 spelar föreningen i elitserien med laget Slaughters daughters.

Roller derby är en fullkontaktsport som utövas på rullskridskor. Sporten går ut på att utövarna, uppdelade i två lag, kör på en oval inomhusbana. Poäng delas ut till en spelare (jammern) som kör förbi varje medlem av motståndarlaget (blockers). Blockers uppgift är att blockera vägen för motståndarlagets jammer och hjälpa sin egen jammer att lättare komma förbi, med hjälp av olika strategierl. Laget med flest poäng vid matchens slut har vunnit.

 

Stort GRATTIS till Åsa och Luleå Roller Derby!