Hoppa till huvudinnehåll

Juhani nominerade Friidrottsklubben N88

Med Kundmiljonen vill vi ge våra kunder möjlighet att vara delaktiga och påverka vårt arbete med att göra våra orter och samhällen bra att bo, verka och leva i. Friidrottsklubben N88 i Övertorneå är ett bra exempel på detta och får nu 25 000 kr till sin verksamhet.

 

Nu är det din tur Juhani!

Juhanis motivering

N88 är en liten friidrottsförening som främst satsar på medeldistanslöpning, men även håller träningar i de flesta friidrottsgrenar. Åldern på de aktiva är väldigt blandad, från ungdomar till veteraner som tävlar på hög nivå. De långa sträckorna till de olika tävlingarna gör att de aktiva själv måste satsa relativt mycket pengar för att kunna hålla på med det som de älskar – sitt idrottsliv. Friidrotten och föreningen är viktig också för att hålla ungdomar sysselsatta och ha ett meningsfullt syfte i livet.

 

Ja, så skrev Juhani Laakkonen som också är Svensk mästare 2018, 400 m inomhus, klass Herrar -55.

Om föreningen N88

Föreningen startade 2008 i Kramfors, verksamheten flyttade senare till Hedenäset utanför Övertorneå, eftersom de aktiva fanns och finns i Tornedalen.


Antal aktiva medlemmar är ca 30 st i åldrarna mellan 10-75 år.
Alla är välkomna till föreningen där fokus är att ha kul tillsammans - ung som gammal - och där prestationen inte kommer i första hand. Syftet är glädjen att utvecklas tillsammans, och det gör att det går riktigt bra för medlemmarna.


Föreningens satsning och målsättning är att utveckla både medel- och långdistans, egentligen de olympiska grenarna. De som vill tävla får göra det, och har gjort det väldigt bra.


I huvudsak är inte tävlingarna utan gemenskapen och att utveckla de vill utveckla ungdomar i första hand. Har man roligt, så utvecklas man bättre, säger Åke Saloniemi, ordförande och aktiv ledare samt atlet.

 

Ett stort GRATTIS till Juhani och fridrottsklubben N88!