Skip to content

Karolina nominerade Regnbågsteatern

Med Kundmiljonen vill vi ge våra kunder möjlighet att vara delaktiga och påverka vårt arbete med att göra våra orter och samhällen bra att bo, verka och leva i. Regnbågsteatern som drivs av Piteå Folketshusförening är ett bra exempel på detta.

 

Nu är det din tur Karolina!

Karolinas motivering

Regnbågsteatern är fantastisk! Den förenar kulturellt nöje med nytta då den förenar ungdomar och ger dem möjlighet att känna sig delaktiga, att uppträda och ha kul tillsammans samtidigt som de underhåller på scen.

 

Deras ledare Ulrika brinner för sina barn och ungdomar och för att lyfta fram en god värdegrund i många pjäser och bidrar på så sätt till ett bättre samhälle. Jag vet att föreningen har större ambition än ekonomiskt utrymme. Jag vet att de skulle kunna hålla i workshops i skolorna, lyfta fram viktiga och aktuella ämnen och öppna fler dörrar för fler unga om de fick ett tillskott i kassan. Dessutom skulle de genom kundmiljonen få publicitet och på så sätt bli bekräftade. Vi glömmer ofta dessa föreningar, dessa eldsjälar som brinner för oss och för vår stad, som år efter år har stor betydelse men får liten eller ingen publicitet och ändå tas som självklara och för givet.


Ulrika är en fantastisk ledare! Hon har byggt upp många unga människors självförtroende, hon har kloka tankar och goda värderingar.

 

Regnbågsteaterns årligen återkommande föreställning ”Julskogen” är ett prov på hur viktig föreningen är för vår stad.

Om Regnbågsteatern

Regnbågsteaterns bildades av Piteå Folketshus 1983 och är en ungdomsteater för åldrarna 10-19 år.


Det finns ett behov av kreativ, skapande samt kulturell verksamhet för ungdomar. Ett behov av att få utrymme och tillfälle att uttrycka sig själv och på samma gång ingå i en gemenskap med andra. Regnbågsteaterns uppfyller dessa behov i sin verksamhet.

 

Ungdomarna är uppdelade i två grupper:

 

  • Sigurdgruppen 10-14 år
    Vi arbetar med improvisationer, kropp, röst och rörelse. Målet varje termin är att sätta upp en mindre föreställning som spelas för släkt och vänner.

 

  • Kerstingruppen 14-19 år
    Kerstingruppen är en fortsättningsgrupp och vi dyker lite djupare in i improvisationer, kroppsuppfattning, röst och rörelse. Kerstingruppen gör de större produktionerna varje år där vi spelar för skola och allmänhet.

 

Teaterns konstnärliga ledare är Ulrica Andersson.

 

Ett stort GRATTIS till Karolina och Regnbågsteatern!