Hoppa till huvudinnehåll

Petter nominerade Gränslösa läger

Med Kundmiljonen vill vi ge våra kunder möjlighet att vara delaktiga och påverka vårt arbete med att göra våra orter och samhällen bra att bo, verka och leva i. Gränslösa läger, som är ett sommarläger för funktionshindrade, där deltagarna får prova på aktiviteter, umgås och fylla sommarledigheten med glädje och skratt, är ett bra exempel på detta.

Nu är det din tur Petter!

Petters motivering

Gränslösa läger i Suaningi är ett otroligt uppskattat läger för personer med olika funktionshinder. Deltagarna kommer från både finska och svenska Tornedalen (Muonio, Kolari, Pajala, Övertorneå och Överkalix). På lägret anordnas olika aktiviteter och samarbete sker bl.a med Parasport Pajala som håller i idrottsaktiviteter under 4 dagar av detta 10 dagar långa läger. Då all övrig verksamhet för funktionshindrade tar ett långt uppehåll under sommarperioden så fyller detta läger även ett viktigt syfte, då deltagarna har något att se fram emot på sitt sommarlov/semesteruppehåll. De har även något att berätta när de kommer tillbaka hem till sina boenden igen.

Om Gränslösa läger

Lägret anordnades första gången 1991 av grundaren Nils Palovaara. Lägret pågår under 10 dagar, oftast i juli månad, i den lilla byn Suaningi utanför Pajala. Det finns plats för upp till 50 ungdomar och vuxna och drivs av ideella krafter från invånare i byn samt av Studieförbundet i Pajala, FUB och Röda Korset.

Stort GRATTIS Petter och Gränslösa läger!