Som företagsägare är du förmodligen den som håller i alla trådarna. Du är viktig för företaget, men i grunden är du sämre tryggad än om du hade varit anställd. Alltför många företagare missar att göra något åt sin situation.
— Tyvärr möter vi ofta företagare som har tänkt på mycket, men inte på sin egen trygghet, säger Anna Lundström, försäkringsspecialist på Sparbanken Nord. Det händer att olika situationer uppstår när det är försent, och det kan ge ödesdigra konsekvenser för alla inblandade.

Trygghet här och nu

Även företagare blir sjuka, men till skillnad från de flesta anställda saknas ofta en kompletterande sjukförsäkring. Här handlar det om att trygga din inkomst under sjukdomstiden, men även att säkra intäkterna i företaget. Med en sjukvårdsförsäkring får du snabbt kvalificerad vård och kan komma tillbaka till arbete tidigare än annars. Detta gäller även för dina anställda.
— Jag möter företagare som ”inte varit sjuka på 20 år” som tror att det aldrig ska hända, säger Anna. Men det gör det ju tyvärr emellanåt. Ingen förväntar sig heller olyckor, ändå inträffar de varje dag och drabbar både individer, familjer och företag ekonomiskt. Med vår olycksfallsförsäkring får du ett skydd som gäller dygnet runt, både på arbetstid och fritid.
Är ni fler ägare? Då är det är lika viktigt att skydda och underlätta för varandra som att skriva kompanjonsavtal och aktieägaravtal.

Trygghet för framtiden

Som egenföretagare saknar du den viktiga avtalspensionen, även kallad tjänstepension. Den delen måste du själv ta hand om. Det bästa är du att du kan påverka hur din framtida pension ska se ut samtidigt som det är skattemässigt fördelaktigt för företaget. Tjänstepension är avdragsgillt inom vissa gränser och det kan vara särskilt användbart vid goda år i företaget.
— Förändringar i både det privata och i arbetslivet kan påverka försäkringsbehovet, säger Anna. Det är därför bra att se över försäkringsbehovet med jämna mellanrum.

Det är mycket nu, men ta dig tid

Förhoppningsvis har du fullt upp med ditt företag, och tiden kanske inte räcker till. Att tänka att du får ta tag i ”det där med försäkringar” senare är riskfyllt. Så det kanske allra viktigaste rådet kommer här: Ta dig tid!
— Det är nu när du är frisk och arbetsför, som du kan se till att du och din familj kan ha det bra även i framtiden, säger Anna. Så det är bara att ta tag i det direkt.

Vi har paketlösningen och viljan att hjälpa dig

Ja, ibland är det svårt att veta vad som gäller och vad som är det bästa alternativet. Det är där vi kommer in i bilden. Vi är trygghetsexperterna och vi kan företag. Tillsammans kommer vi fram till bästa lösningen för just dig och ditt företag.
— Det är en fördel att samla allt på samma ställe, säger Anna. Lån, sparande och försäkringar både för dig som privatperson och som företagare. Det ger en helhetsbild som ger de bästa förutsättningarna att hitta den bästa lösningen för dig.