Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Vårt samhällsengagemang

Som sparbank värnar vi om människorna, föreningarna och företagen i vår region. Därför satsar vi stort på samhällsengagemang. 

För går det bra för företagen, organisationerna och människorna som bor här, så går det bra för oss. Och går det bra för oss så kan vi investera ytterligare i projekt som gör det ännu bättre att leva. Just här.

Ingenting skulle dock vara möjligt utan dig som kund - tack för att du är med och gör skillnad 🧡

Föreningsmiljonerna - extra stöd till föreningar för barn och unga

Många föreningar är drabbade av ökade kostnader på grund av det ekonomiska läget i samhället. Därför har Sparbanken Nords framtidsutskott beslutat om ett extra tillskott på 5 miljoner kronor som ska gå till föreningar med verksamhet för barn och unga samt parasport.

Filmen om vårt samhällsengagemang

En viktig del i att vara en sparbank är det att pengarna stannar kvar och gör nytta här, där vi och våra kunder finns.

Varje beslut har ett hållbart syfte

Vi vill vara konkreta och tydliga i vårt hållbarhetsarbete och samhällsengagemang och har därför valt att inkludera FN:s globala mål i vårt arbete.

Vill du göra en ansökan?

Representerar du en förening eller organisation och vill göra en ansökan till ett projekt? Eller vill du läsa mer om hur du gör för att bli kund i banken?

Vårt samhällsengagemang är också vårt löfte

Löpande under hela året satsar vi del av vår vinst i samhällsnytta genom beslut fattade på lokal nivå. Våra beslut ska vara hållbara i längden, det är vårt löfte till dig som kund. 

Se filmerna om våra vardagshjältar 🧡

Brand- och uppdragsflyg i norr

Flygklubben Nordvingen och Gellivare flygsällskap är två föreningar som tar ett stort ansvar när det gäller krisberedskap i vårt län, inklusive den viktiga skogsbrandsbevakningen. Se filmen om deras viktiga arbete!

Fjällräddningen

Fjällräddningen i Norra Lappland består av 80 fjällräddare utspridda från Arjeplogsfjällen till Karesuando. Verksamheten består i att undsätta personer i nöd såväl sommar som vinter. Fjällräddningens verksamhet är ofta livsavgörande för utsatta personer och en nödvändig verksamhet för regionen.

Sjöräddningen

Vi är också stolta samarbetspartners till Sjöräddningssällskapet i Piteå-Luleå. Se filmen om deras viktiga arbete!

Läs om vårt samhällsengagemang i vårt nyhetsrum