Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Samhällsengagemang i din kommun

Sparbanken Nords samhällsengagemang är organiserat i flera olika nivåer, vilket skapar en ökad kännedom och är en förutsättning för att rätt beslut ska kunna tas vid rätt tillfälle.

Ärenden som beviljats för respektive kommun

Framtidsutskottet består av ett antal styrelseledamöter samt Chef Hållbarhet & Samhälle. Här beslutas om större ärenden på regional nivå, samt för kommunerna Luleå, Boden, Kalix, Haparanda och Skellefteå. Här behandlas även ärenden och samarbeten av långsiktig och/eller principiell karaktär.


Lokala utskott 
består av kontorschef, styrelseledamot och/eller huvudman/män samt Chef Hållbarhet & Samhälle. Det finns fem lokala utskott;

  • Arjeplog/Arvidsjaur/Sorsele/Malå/Norsjö,
  • Gällivare,
  • Kiruna,
  • Piteå/Älvsbyn,
  • Pajala/Överkalix/Övertorneå.

Beslutar i ärenden som går utöver Kontorsutskottens verksamhet, samt i ärenden som är av mer långsiktig och/eller principiell karaktär och viktiga för det geografiska området. På lokal nivå i Jokkmokk bedrivs verksamhet via Sparbanken Nords Näringslivsstiftelse och Sparbanken Nords Kultur- och Idrottsstiftelse.


Kontorsutskott 
består av kontorschef eller lokalt funktionsansvarig för samhällsengagemang samt minst en av kontorets tillsvidareanställda.
Beslutar i lokala ärenden där utbetalning normalt görs vid ett tillfälle.

Vill du göra en ansökan?

Representerar du en förening eller organisation och vill göra en ansökan till ett projekt? Eller vill du läsa mer om hur du gör för att bli kund i banken?

Ansök