Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Personalmiljonen - där medarbetarna ger en miljon tillbaka till regionen!

Tre barn sitter på huk i en snöig skog

Sparbanken Nord – Framtidsbanken avsätter de närmsta fem åren 100 miljoner till viktiga verksamheter i Norrbotten. Nu tar banken nästa steg genom att involvera all personal i arbetet med lokal och regional utveckling.

Personalmiljonen

- Personalmiljonen innebär att alla våra medarbetare har 5000 kr var att dela ut till ett valfritt ändamål i regionen. På detta sätt hoppas vi fånga upp fler goda initiativ, både stora och små, som lätt försvinner i mängden i andra sammanhang, säger Sparbanken Nords vd Gunnar Eikeland.

Medarbetaren bestämmer själv var pengarna ska gå. Det kan vara en förening som fyller en viktig funktion för sina medlemmar, ett välgörande ändamål av något slag eller en eldsjäl med starkt hjärta för regionen som en av medarbetarna vill premiera. Utdelningarna kommer att göras löpande under hela året, runt om i Norrbotten.

Charlotte - IFK Tärendö

Vår ambassadör Charlotte Kalla valde att ge sin del av personalmiljonen till IFK Tärendö.

Eva - Opalens gruppboende

Att åka på utflykt utan egen buss är svårt för de boende på Opalens gruppboende då flera av dem har funktionshinder. Eva som jobbar i Piteå vill ge boendet denna möjlighet genom att skänka sin del av Personalmiljonen till busshyra och andra kostnader för en trevlig utflykt för alla.

Fredrik - Kyrkcenter i Piteå

Fredrik som jobbar i Piteå vill skänka sin del av Personal-miljonen till Kyrkcenter i Piteå och deras Läxläsningshjälp /Svenska för invandrare. Verksamheten består till stor del av volontärer som bidrar med sin tid och sina kunskaper - riktiga vardagshjältar som hjälper våra nyanlända in i vårt samhälle.

Gun-Britt - MMCK Cross

MMCK cross-sektionen i Malmfälten är en aktiv förening som bidrar till att både ungdomar och vuxna finner en enorm glädje och en familjär tillvaro, och som drivs av ideellt engagemang. Så skrev Gun-Britt som jobbar i Gällivare i sin ansökan till Personalmiljonen. Vi säger grattis till MMCK!

Inger - Majblommans lokalförening i Piteå

Inger som jobbar i Piteå vill ge sin del av Personalmiljonen till Majblomman, och dess lokalförening i Piteå. I 110 år har dom drivit sin verksamhet för alla barns rätt till ett tryggt liv. Ja Inger, vi håller med dig, det är verkligen beundransvärt!

Ingrid - Överkalix räddningstjänst

Ingrid som jobbar i Överkalix tycker att de deltidsanställda brandmännen- och kvinnorna gör en viktig insats för samhället, och vill skänka sin del av Personalmiljonen till en utbildningsaktivitet för detta gäng.

Laurice - Piteå Parasportförening

Piteå Parasportförening är ett glatt gäng som utövar flera idrotter, där det klart största intresset finns för bowling. Laurice som jobbar i Piteå ville med sin del av Personalmiljonen bidra till resan till tävlingen Golden cup i Skellefteå. Hoppas det blev många strikar!

Anders - Piteå IF Friidrott

Anders som jobbar i Piteå har ett förflutet som aktiv friidrottare och har under åren upplevt mycket glädje och kamratskap. Därför vill han nu med sin del av Personalmiljonen ge tillbaka till den klubb som gett honom så mycket; Piteå IF Fridrott. Fint gjort!

Vill du se mer?

Se alla våra utdelningar i vår Youtubekanal