Berätta, vad gör du på banken?

Jag har arbetat i ganska precis 3 år på Sparbanken Nords kontor i Överkalix. Jag började som sommarvikarie i kassa/kundtjänst. Efter ett halvår blev jag fastanställd och har sedan dess hunnit bli certifierad privat- och företagsrådgivare. Just nu jobbar jag 50 % som privatrådgivare och 50 % som företagsrådgivare.

Överkalixkontoret är Sparbanken Nords minsta kontor med 4 anställda. Vi som jobbar här har väldigt många olika arbetsuppgifter, och det är det som gör arbetet så roligt! Vi turas om att stå i kassan, vi sitter med bokade kundmöten, vi hjälper kunder via telefon, vi är ute och träffar våra företagskunder m.m. Ingen dag är den andra lik. Jobbet är omväxlande och stimulerande.

Hur har ditt jobb förändrats under din tid hos oss?

Bara under den korta tid som jag har arbetat på banken så märker jag hur snabbt de digitala tjänsterna utvecklas. Vi håller just nu på att lansera vår nya internetbank och tjänsten Swish har blivit jättepopulär. I kassan märker vi av att många av våra kunder nu klarar sig mer själva med hjälp av internetbank och mobilbank, men jag måste medge att det är himla roligt att få småprata med de kunder som fortfarande kommer in på kontoret för att få hjälp av oss personligen med diverse ärenden.

 

"Hela Sparbanken Nord genomsyras av en härlig gemenskap. Jag har snabbt lärt känna mina medarbetare, både på det egna kontoret, men även på de andra orterna."


Varför ska kunder och arbetstagare välja Sparbanken Nord?

Sparbanken Nord är en lokal bank där vi har nära till besluten. En del av bankens vinst återinvesteras varje år i samhället, via det som vi kallar Framtidsbanken. Från Framtidsbaken kan föreningar och organisationer söka medel för projekt, föreläsningar, arrangemang och studiecirklar. I Överkalix har t.ex. pengar delats ut till den återkommande bilutställningen “Midsummer Meet”, anordnad av Rat Pack Cruisers, den nystartade föreningen “Överkalix för alla”, Överkalix Idrottsförening, samt Studiefrämjandet, för insatser på våra äldreboenden.

Vad gäller banken som arbetsgivare, så trivs jag väldigt bra här. På kontoret i Överkalix är vi ett superbra team som trivs väldigt bra ihop och kompletterar varandra.
Hela Sparbanken Nord genomsyras av en härlig gemenskap. Jag har snabbt lärt känna mina medarbetare, både på det egna kontoret, men även på de andra orterna. Första gången jag besökte huvudkontoret i Piteå så förundrades jag över det varma välkomnandet som jag fick, och hur tillmötesgående alla var.

Vad är ditt bästa tips till dina kunder just nu?

För dig som ännu inte anslutit dig till våra digitala tjänster, så vill jag tipsa om att börja använda dessa. Med Internetbanken och Mobilbanken kan du göra dina bankärenden när som helst och var som helst. Med ett mobilt Bank-ID (s.k. e-legitimation) legitimerar du dig inte bara mot banken, utan du kan även logga in på t.ex. Skatteverket och Försäkringskassan. Många tror att Swish är mer osäkert än andra transaktionsmetoder, men faktum är att man även där loggar in med sin e-legitimation, och således är det en lika säker metod som att t.ex. göra kontoöverföringar via sin internetbank.
Om du vill ha hjälp med att komma igång med någon av dessa tjänster, så är du varmt välkommen att kika in hos oss!

Sedan vill jag även slå ett slag för Sparbanken Nords egen telefonbank. I Piteå och Jokkmokk sitter dessa tillmötesgående medarbetare som kan hjälpa dig som kund med de flesta ärenden, samt svara på dina frågor, utan att du behöver besöka banken!

Vad gör du helst på din fritid?

Jag bor i byn Svartbyn, 9 km söder om Överkalix. Jag och min man älskar att resa. Vi är ute mycket i naturen med våra två hundar. Jag pysslar även mycket i min trädgård om somrarna. Jag är mycket matlagningsintresserad (har arbetat många år som kock), och gillar inredning. Jag är född och uppvuxen i Gällivare, och försöker även besöka släkten där, då tid finns.

Vad är det bästa med att bo och verka i Överkalix?

Det bästa med Överkalix är mixen av det lilla samhället, med närheten till det mesta man behöver. Vi har skogen inpå knuten, men bara en timmes bilkörning till Luleå. I Svartbyn där jag bor har vi vackra, öppna landskap med åkermark, samt Kalix älv som stilla flyter genom byn.