Berätta, vad gör du på banken?
Jag jobbar på bankens juridiska avdelning med ekonomisk familjerätt. Mitt arbete består till största delen att hjälpa våra kunder med att förrätta bouppteckningar och arvskiften.

Jag började på banken som mitt första ”riktiga jobb” direkt efter skolan, och är fortfarande kvar! Nästan 30 år senare!
Det är en trevlig och trivsam arbetsplats med möjlighet att jobba inom olika områden. Man blir aldrig fullärd, det är utvecklande och man kan alltid hitta nya utmaningar genom att lära sig och fördjupa sig inom olika områden. Jag tycker att juridiken är otroligt intressant, och den berör oss alla.

Snart 30 år på banken – det är fantastiskt! Hur har ditt jobb förändrats här med tiden?
Jag har jobbat med många olika saker under dessa år; kassa/kundtjänst, telefonbanken, redovisningsavdelningen, IT-avdelningen (oj!) och nu då på juridiska avdelningen där jag trivs väldigt bra.

Varför ska kunder och arbetstagare välja Sparbanken Nord, tycker du?
Det finns många anledningar och viktigast är nog att vi är en lokal bank och en viktig samhällsaktör som värnar om vår bygd. Sparbanken Nord – Framtidsbanken ger så mycket tillbaka till oss som bor här. Vi är inte som andra banker – Vi är en sparbank, som vi brukar säga.

Har du något bra tips till våra kunder just nu?
Ja, jag vill uppmärksamma våra kunder på att vi har 20 minuters kostnadsfri juridisk rådgivning med någon av våra jurister, med möjlighet att se över sin livssituation. Det är ett riktigt bra erbjudande.

Det var mycket om banken. Men Eva-Britt, vad gör du helst på din fritid?
Familjen (man och tre pojkar) kommer alltid först <3, men sen är KERAMIKEN min stora passion. När jag får en stund över går jag gärna ut i min lilla keramikverkstad. Det är som meditation för mig att få dreja och skapa med händerna. Det gläder mig om även någon annan tycker om det jag gör.

Ja, och det är vi många som gör! (Tips: Kolla in instagramkontot efvakeramik)

Du bor och jobbar i Piteå, vad är det bästa med Piteå då?
Piteå är en trevlig och mysig småstad – särskilt på sommaren. Staden är ”lagom” på ett positivt sätt. Jag trivs här! Även om jag gärna åker iväg på resor så är det alltid ”hit man kommer när man kommer hem, du vet.”

Ja, vi veet! :) Tusen tack Eva-Britt! Ha nu en riktigt bra sommar med mycket sol och drejning.