Berätta vad du gör på banken!
- Jag arbetar som företagsrådgivare på Sparbanken Nord. I mitt vardagliga arbete hjälper jag mina företagskunder med sparande, pensionslösningar, försäkringar, krediter för olika typer av investeringar. Fokus ligger även på att förbättra och förenkla ägarens vardag med olika digitala lösningar. Det är ett otroligt givande arbete där jag får möjligheten att lära känna både företagen och ägarna genom ett löpande samarbete.

Vad var det som lockade dig till just oss?
– Jag valde Sparbanken Nord för att jag fick ett intryck av en mer familjär bank med en sund kultur och med stora möjligheter till personlig utveckling. Detta intryck har inte förändrats under de 3 år jag arbetat i banken, så min slutsats är att jag gjorde rätt val. Under tiden här har jag fått möjligheten att utvecklas och byta arbetsroll. Från att arbeta på telefonbanken i Piteå till företagsrådgivare i Arjeplog.

Varför ska kunder och arbetstagare välja Sparbanken Nord?
– Huvudanledningen är att Sparbanken Nord är en regional bank som tillför ett mervärde för invånarna på dessa orter. Vi har inga aktieägare vilket gör det möjligt att investera en stor del av vår vinst i regionen, exempelvis idrott, ledarskap och näringsliv. Därför tycker jag att det är viktigt för både arbetstagare och kunder att känna till allt gott vi gör i regionen.

– Många kollegor som jag lärt känna under den tid jag arbetat på banken har varit anställda på Sparbanken Nord under nästan hela sitt arbetsliv. Vissa har arbetat med samma arbetsuppgifter under alla dessa år och vissa har bytt arbetsroll och uppdrag inom organisationen. Enligt mig är det ingen slump att många anställda blivit kvar inom banken under en så pass lång tid. En bra kultur, möjlighet till personlig utveckling och fantastiska kollegor är förmodligen anledningen till att många stannar.

Vad är ditt bästa tips till dina kunder just nu?
– Att lägga vikt vid en sund ekonomi. Oavsett om det gäller ett företag eller en privatperson är det otroligt viktigt att planera, spara och placera. Att se om sitt ”hus” helt enkelt. Det kan för många innebära en förhöjd livskvalitet med större möjligheter att unna sig det lilla extra, men att framförallt slippa den ekonomiska oron många bär på.

Vad gör du helst på din fritid?
– Jag brinner för fiske i alla former, men just flugfiske är det jag helst av allt fokuserar på. Det är ett otroligt fridfullt intresse där jag har möjligheten att ladda batterierna och koppla av.

Avslutningsvis: Vad är det bästa med att bo och verka i Arjeplog?
– Jag skulle säga att det är en kombination av människorna och naturen. Arjeplog är ett litet samhälle och jag upplever att de som bor här välkomnar nyinflyttade med öppna armar. Fantastiska människor och en underbar natur, mer kan man inte begära!