Berätta vad du gör på banken!
- Jag brukar säga att jag bytte sida på skrivbordet för 6 år sen, tidigare jobbade jag med ekonomi & administration hos företag i Övertorneå. När jag började på banken trodde jag inte jag skulle ha någon nytta av de 22 åren, men det känner jag att jag har varje dag eftersom jag själv har jobbat med många av de sakerna tidigare är det lättare att förstå bankens produktsortiment och hur det funkar.

- I dag jobbar jag som Företagsrådgivare och hjälper företag i både stort och smått, följer de i både med- och motgång. Många förknippar bank med krediter men jag jobbar även med försäkringar, sparande och betallösningar. För att kunna göra detta gäller det att försöka vara nära sin kund och känna till deras vardag och vara lyhörd. Kunderna verkar i många olika branscher och det gäller att försöka hänga med vara nyfiken, det gör att jag får lära mig massor av nya saker. Mitt jobb är väldigt varierande, ingen dag är den andra lik och varje kund är unik, det är precis det som gör jobbet så roligt. Jag får jobba med siffror och analyser som jag älskar, vara kreativ emellanåt men framförallt och det bästa av allt, möta många människor.

Hur har ditt jobb förändrats här med tiden?
- Vi har aktivt börjat prioritera att inte bara sitta bakom våra skrivbord utan ska vara mer ute hos kunderna på fältet. Att besöka de på deras hemmaarena ger så oerhört mycket, både kunskap men också förståelse för deras vardag och verklighet. Sen förändras naturligtvis de tekniska lösningarna som vi erbjuder hela tiden och det gäller att hänga med och hålla sig uppdaterad.

Varför ska kunder och arbetstagare välja Sparbanken Nord?
- Väljer man Sparbanken Nord som kund gör man ett aktivt val att vara med och bidra till det lokala samhället där man bor och verkar, i vårt fall Övertorneå. Vi har inte några aktieägare utan avsätter en del av vår vinst till regional och lokal utveckling. Det skapar möjligheter för bland annat föreningar att ge både ung och gammal en meningsfull fritid genom olika arrangemang som banken är med och stöttar, det kan handla om allt från en julkonsert till ett idrottsarrangemang.
- Som arbetstagare känner man att organisationen är väldigt platt och vi har korta beslutsvägar, vårt huvudkontor är inte längre bort än i Piteå. Det gör att vi kan vara med och påverka och forma vår egen vardag på ett klokt sätt och vår åsikt är viktig för ledningen. Man skulle kunna säga att vi är som en stor familj, vi är måna om varandra och har en stark lokal förankring.

Vad är ditt bästa tips till dina kunder just nu?
- Jag vill jag tipsa både företag och föreningar att skaffa swish som ger er möjlighet att ta betalat enklare under marknader och andra arrangemang ni har på gång.


Vad gör du helst på din fritid?
- Jag är intresserad av inredning och slukar både tidningar och tv-program med det temat, gillar också att fotografera och utöva Yin Yoga.

Avslutningsvis: Vad är det bästa med att bo och verka i Övertorneå?

Tystnaden och naturen. Det finns många fördelar med att bo i ett mindre samhälle, det är både enkelt och erbjuder många möjligheter, bara vi tar tillvara på dem. Skulle också säga människorna, det finns många driftiga personer som skapar sina egna förutsättningar för att kunna stanna kvar i Övertorneå.