Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Vårt samhällsengagemang i hela regionen

Beviljade projekt 2024

 

Som kund i Sparbanken Nord är du med och gör hela vår region ännu bättre. Här kan du läsa hur.

I Framtidsutskottet beslutas om större ärenden på regional nivå, samt för kommunerna Luleå, Boden, Kalix, Haparanda och Skellefteå. Här behandlas även ärenden och samarbeten av långsiktig och/eller principiell karaktär.

Framtidsutskottet består av styreleseledamöterna Maria Sjömark (ordförande), Mats Långström, Lina Danielsson, Henrik Wahlberg, Catarina Viklund (sekreterare) samt Erika Mattsson chef Hållbarhet & Samhälle.

Samhällsengagemang tidigare år

Se filmen om vårt samhälls-engagemang

En viktig del i att vara en sparbank är det att pengarna stannar kvar och gör nytta här, där vi och våra kunder finns. De senaste fem åren har vi satsat över 100 miljoner kronor i insatser som är viktiga för oss som bor här.

Sjukhusclowner till Lapplands barnklinik

Sjukhusclownerna

Lule Stassteater har drivit verksamheten med Sjukhusclownerna sedan 1998 och har under åren gett ovärderligt stöd till sjuka barn med familjer på Sunderby sjukhus och Lapplands barnklinik i Gällivare. Clownerna hjälper barnen att bearbeta sin tid på sjukhuset, ger omväxling till den dagliga sjukhusmiljön och fokuserar alltid på det friska hos barnet. 

Läs mer på organisationens hemsida

Sjöräddningen

Vi är också stolta samarbetspartners till Sjöräddningssällskapet i Piteå-Luleå. Se filmen om deras viktiga arbete!

Vill du veta mer?

Vill du läsa mer om vårt samhällsengagemang eller representerar du förening/organisation och vill göra en ansökan? Klicka i länkarna nedan!