Hoppa till textinnehållet

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar om att handla med kort på nätet.

 • Du kommer att uppmanas att använda Mobilt BankID eller lösenord och SMS när du handlar i en internetbutik som är ansluten till Mastercard SecureCode respektive Verified by Visa. Alla internetbutiker är i nuläget inte anslutna så i vissa fall kommer du inte att få möjlighet att bekräfta ditt köp. Titta på internetbutikens hemsida efter loggorna för Mastercard SecureCode respektive Verified by Visa.

   

  Att tänka på vid prenumerationstjänster

  Ditt kort behöver vara öppet för internetköp vid den första betalningen när prenumerationen inleds.

  Därefter kan du ha ditt kort stängt för internetköp om du vill. De återkommande betalningarna kommer fortsätta att dras ifrån ditt konto om butiken skickar betalningarna som en prenumerationsbetalning.

 • I nuläget kan du öppna nedanstående kort för internetköp:

  Bankkort Mastercard
  Bankkort Maestro
  Bankkort Visa
  Bankkort Visa 2
  Sparbanken Nord, Betal- och kreditkort Mastercard
  Entré, Betal- och kreditkort Mastercard

  En förutsättning för att kunna använda dina kort på nätet är att du öppnar de för internetköp i internetbanken. För att kunna göra det behöver du ha tillgång till internetbanken privat med Mobilt BankID eller säkerhetsdosa. För att ha internetbanken Privat behöver du vara minst 18 år gammal.

 • Ja, du får en bekräftelse på att kortet är öppet för internetköp i samband med att du öppnar det i internetbanken. I vissa fall kan en fördröjning förekomma, trots att du fått en bekräftelse. Om du inte kan handla direkt efter att du öppnat kortet för internetköp kan du behöva vänta en stund och försöka igen med att betala.

 • Ja, du kan använda ditt kort i butiker som inte är anslutna om du har öppnat ditt kort för internetköp i internetbanken.

 • Har du inte möjlighet att använda dig av Mobilt BankID kan du istället bekräfta dina köp på internet med lösenord och SMS. Du väljer ett lösenord och ansluter ditt mobilnummer i internetbanken. Du kan bara ansluta svenska mobilnummer.