Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium

regnbågsflagga

Stipendiet på 25 000 kronor delas ut i samarbete med Norrbottens Idrottsförbund och är avsett för en aktivitets- eller organisationsledare som aktivt arbetar för att öka mångfalden i föreningen och därmed i den norbottniska idrotten.

Arbetet sker till exempel genom att personen

  • tar tillvara på möjligheter och undanröjer hinder för mångfald - på alla plan och nivåer.
  • tar tillvara på olika kompetenser, erfarenheter och talanger.
  • arbetar aktivt i föreningen för lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla oavsett bakgrund och förutsättningar.
  • arbetar för att öka förståelsen människor och grupper emellan.

Ledaren ska vara engagerad i en idrottsförening i Norrbotten.

Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium 2018 - Knut Henriksson, Malmbergets AIF

2018 års Mångfaldsstipendium har utdelats och mottagare var Knut Henriksson, tränare i Malmbergets AIF. Knut får priset med motiveringen:

"Knut Henriksson har jobbat som fotbollstränare i många år. Med stort engagemang har han framgångsrikt lyckats integrera ensamkommande flyktingbarn i det befintliga laget. Fotbollslaget var i början en oslipad diamant där resultatet inte var i fokus utan värdegrunden, som alltid är en viktig del i Knuts ledarskap. Ett ledarskap som har gett både goda samhällsmedborgare och resultat på fotbollsplanen. Knut är ett gott föredöme med ett gott hjärta som leder efter idrottsrörelsen värdegrund."

Läs mer här

Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium 2017 till Afnan Khabiri, Jokkmokks SK

2017 års Mångfaldsstipendium har utdelats och mottagare var Afnan Khabiri, tränare och ledare i Jokkmokk SK:s framgångsrika lag i futsal (inomhusfotboll). Afnan får priset med motiveringen:

"En förebild med mod, omtanke, handlingskraft och en förmåga att se och lyfta sina medmänniskor i en gemenskap där alla, oberoende av bakgrund, får vara med".

Läs mer här

Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium 2016 till Peter Henriksson, IFK Råneå

2016 års Mångfaldsstipendium har utdelats och mottagare var Peter Henriksson, IFK Råneå, han får priset med motiveringen:

”Peter Henriksson bygger broar mellan människor oavsett olikheter och ursprung. Han lever och lär efter idrottens värdegrunder – allas rätt att vara med. I sin förening IFK Råneå anordnar Peter många olika aktiviteter för att motverka rasism och främlingsfientlighet. Med sin empati och känsla för människors lika värde är Peter ett föredöme. Vi hoppas att detta stipendium ger honom möjlighet att fortsätta och utveckla sitt arbete med mångfald och allas rätt att vara med.”

Läs mer här