Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Sparbanken Nords Mångfaldsstipendium 2017, till Afnan Khabiri, Jokkmokk SK

Mångfaldspriset Afman Khabari

Stipendiet på 25 000 kronor delas ut varje år till en aktivitetsledare eller organisationsledare som aktivt arbetar för att öka månfalden i föreningen och därmed i den norrbottniska idrotten. Priset utses i samarbete med Norrbottens Idrottsförbund.
- Jag är väldigt glad över att vi får pris för vårt arbete, säger Afnan Khabiri.

Afnan Khabiri

Afnan Khabiri flyttade till Jokkmokk 2013 och startade då ett futsallag (inomhusfotboll) i Jokkmokk SK. Nu, fyra år senare, har satsningen utvecklats till ett lyckat integrationsprojekt med lokala spelare från flera olika kulturer. Som främsta merit har laget en förstaplats i Norrlandsligan och en kvalmatch mot storklubben Djurgården om en plats i högsta divisionen.

- Jag är väldigt stolt över att vi tog oss så långt, säger Afnan Khabiri, även om vi inte tog oss vidare.

Prissumman på 25 000 kronor ska han använda till att utveckla ledqarskapet ytterligare. Han riktar ett stort tack till samhället som har backat upp laget.

- När man kommer från en liten ort som Jokkmokk är det som att hela Jokkmokk delar på det här priset. Jag är väldigt stolt över vad vi har gjort och att representera Jokkmokk. Självklart är jag också glad över att vi får pris för vårt arbete, säger Afnan Khabiri.