Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Fakturor till Sparbanken Nord

Sparbanken Nord arbetar aktivt för ett hållbart samhälle. En viktig del i detta arbete är
att vi vill få elektroniska fakturor från våra leverantörer. 

Förutom att vi tillsammans bidrar till ett hållbart samhälle finns det stora fördelar för båda parter att fakturering sker elektroniskt. Fakturan kommer fram direkt, i rätt format och med rätt information. Dessutom sparas pappersutskrifter, kuvertering, posttransporter samt att fakturahanteringen blir säkrare och mer miljövänlig.

Rutinerna varierar för hur man skapar elektroniska fakturor i olika affärssystem. I vissa system behöver man bara söka upp vårt företagsnamn för att koppla på elektronisk fakturering och i andra system krävs fler uppgifter.

Obligatoriska fakturauppgifter

Följande uppgifter är obligatoriska när du skickar faktura till Sparbanken Nord.

  • Fakturahuvud: Fakturanummer, ert bg-nummer, fakturabelopp inkl moms, momsbelopp, fakturadatum, förfallodatum, ert organisationsnummer och VAT-nummer, ert företagsnamn, ert postnummer, våra adressuppgifter, vår referens (här anger du det femsiffriga redovisningsstället som vår beställare uppgett följt med vårt bankid som är 8264, exempel 89000;8264. Detta behöver anges då våra elektroniska fakturor går i samma flöde som Swedbank och andra sparbanker).
  • Fakturarader: Radtext, fakturerat antal, pris exkl moms och radbelopp,

Följande uppgifter kan vara bra att veta för att skicka elektoniska fakturor till oss:

 

Sparbanken Nords organisationsnummer 598800-4817
E-adress/partsidentitet* 5988004817
Operatörsadress till Swedbank** SWEDSESS
Köparreferens (om inte köparen angett annat) 8900;8264
*E-adress är den adress som används för att identifiera varje enskild fakturautställare och fakturamottagare vid utbyte av elektroniska fakturor. E-fakturaadressen kan vara av olika typer, i Sverige vanligtvis organisationsnummer, GLN-nummer, eller momsregistreringsnummer.
**Om ert företag redan idag är ansluten till en fakturaväxel som har samtrafikavtal med Swedbanks fakturaväxel så kan ni använda den befintliga anslutningen för att skicka fakturor till Swedbank AB. Operatörsadressen i fakturan används då av er fakturaväxel för att avgöra att fakturan skall skickas vidare till Swedbanks fakturaväxel (SWEDSESS).

Komma igång med e-faktura

Rutinerna varierar för hur man skapar elektroniska fakturor i olika affärssystem. Om du är kund i Sparbanken Nord eller Swedbank kan din kontaktperson hjälpa dig att komma igång med att skicka elektroniska fakturor med bankens olika lösningar. Mer information om bankens lösningar hittar du här Skicka och ta emot e-faktura | Hantera e-fakturor | Sparbanken Nord.
Vid fakturahantering med annat affärssystem, kontakta er systemleverantör vid behov av support. Som en liten hjälp på vägen har vi här några länkar som kan vara användbara för er om ni inte redan kommit igång med arbetet med e-fakturor.

Vill du skicka pdf-faktura?

Om ni av någon anledning inte kan skicka elektronisk faktura just nu, maila er pdf-faktura till .

Kontakt

Vid ev frågor kring fakturor kontakta oss på