Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Vårt samhällsengagemang

Swish till barnen – så funkar det!

Swish är appen som har förändrat hur vi kan handla och föra över pengar till varann. Den är dessutom toppen för att sätta över pengar till barnen. Här kan du läsa om hur du skaffar Swish till barnen.

Fyra glada barn tar en grupp selfie ute på trappan

Med Swishappen kan du föra över pengar snabbt och enkelt – allt du behöver är mottagarens mobilnummer. Swish är sedan kopplat till ditt bankkonto där pengar dras eller sätts in. Appen har blivit lite av en revolutionerande lösning när man ska dela på en nota, handla på marknad eller köpa något begagnat. Men den är också toppen om man ska föra över pengar till sina barn. Såhär ser du till att barn och unga under 18 får tillgång till Swish i sin telefon.

För att någon som är under 18 ska kunna använda Swish behöver vårdnadshavarna aktivera det i sin egen app. Barnet behöver i sin tur en mobiltelefon med Swish installerat samt ett eget bankkonto. Vårdnadshavarna bestämmer om det både ska gå att skicka och ta emot eller bara ta emot pengar. Vill man ge möjligheten för barnet att själv skicka pengar behövs ett så kallat Mobilt SäkerhetsID, som är ett sätt för unga att legitimera sig. Det är ett slags Mobilt BankID light, skulle man kunna säga, som bara fungerar i bankens kanaler och inte hos myndigheter eller företag.

Vill du komma igång med Swish för ditt barn? Det gör du enkelt via internet- eller mobilbanken. Du kan också gå in till ditt lokala bankkontor.

Eget bankkort till barnen? - här får du mer information hur det fungerar

Skaffa banktjänster till barn 0-17 år

Detta och mycket mer ingår helt kostnadsfritt:

 • Ungdomskonto
 • Bankkort MasterCard ung
 • Swish

Skaffa Swish till barn

Du som vårdnadshavare kan genom att följa stegen skaffa Swish till ditt barn. För att kunna swisha behöver ditt barn ha Mobilt SäkerhetsID i sin telefon. Saknar ditt barn Mobilt SäkerhetsID, börja med att skaffa det. Skaffa Mobilt SäkerhetsID

 • Logga in i din egen internetbank och klicka på Övriga tjänster och Barns tjänster eller Sparbanken Nord Privat-appen och klicka på Profil och Barns tjänster.
 • Klicka på barnets namn eller Lägg till barnet.
  Gå till Hantera Swish och klicka på Läs mer och aktivera. Läs instruktionerna och klicka sedan på Beställ Swish.
 • Ange det mobilnummer som ska kopplas till barnets bankkonto och Swish, klicka på Hämta verifieringskod. Fyll i verifieringskoden och klicka på Verifiera. Välj om barnet ska kunna skicka och ta emot betalningar, eller endast ta emot betalningar.
  Om barnet ska kunna både skicka och ta emot betalningar behöver du välja om barnet även ska tillåtas att betala till företag och organisationer, samt att betala vid köp i e-handel och mobilappar.
  Välj konto och klicka på Fortsätt. Kontrollera, läs informationen och klicka på Godkänn.
 • Ladda ner Swish-appen i ditt barns telefon och följ instruktionerna.
 • Klart att användas!